منتديات نسائم القلوب
السلام عليكم
اذا كونت زائر في منتديات نسائم القلوب لاول مرة
قم بالتسجيل وشارك معانا
منتديات نسائم القلوب
السلام عليكم
اذا كونت زائر في منتديات نسائم القلوب لاول مرة
قم بالتسجيل وشارك معانا
منتديات نسائم القلوب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


احدث الإسلاميات و البرامج والالعاب وافلام الكارتون والافلام العربية والاجنبية و احدث الاغاني
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 صينية الرقاق المصري من الاف للياء خطوة بخطوة من مطبخي

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
عاشق القلوب
نائب المدير والمشرف الإداري
نائب المدير والمشرف الإداري
عاشق القلوب


الرتبة : صينية الرقاق المصري من الاف للياء خطوة بخطوة من مطبخي SA01
الدولة : صينية الرقاق المصري من الاف للياء خطوة بخطوة من مطبخي Egypt10
عدد المساهمات : 33440
تاريخ التسجيل : 20/04/2012
العمر : 36

صينية الرقاق المصري من الاف للياء خطوة بخطوة من مطبخي Empty
مُساهمةموضوع: صينية الرقاق المصري من الاف للياء خطوة بخطوة من مطبخي   صينية الرقاق المصري من الاف للياء خطوة بخطوة من مطبخي I_icon_minitimeالجمعة مارس 15, 2013 2:12 pm

صينية الرقاق المصري من الاف للياء خطوة بخطوة من مطبخي

السلام عليكم ورجمة الله وبركاته
كيفكم يا احلي اخوات يارب تكونوا بالف عافية واسعد حال
صينية الرقاق اهم طبق في البيت البيت المصري في عيد الاضحي وكل عام وانتم بخير الرقاق بينباع جاهز بس بناء علي طلب الاخت الغالية ماجدة82 عايزاه حنعمل العجينة وعلشان لو اي اخت مش لاقياه في بلدها يللا بينا
بسم الله الرحمن الرحيم
حنعجن 3 كوب دقيق مع ملعقة صغيرة ملح وماء حسب الطلب لحد لما نحصل علي عجينة طرية متماسكة ونسيبها ضروري ترتاح مش اقل من نص ساعه ونقسمها كور حجم اليوسفي


ونبا بالفرد علي سطح مرشوش دقيق وعلي وش العجين دقيق ونفردها عل قد ما نقدر تكون رقيقة ونرص علي قماش او علي اي سطح مرشوش

اسخن صاجة علي النار العالية لمدة 5 دقايق وابدا انقل الرقاقة اتنيها علي النشابة واحطها بحرص علي الصاجة بحيث ارعي انها ماتتكرمش مني واحط بالترتيب

اول لما تطلع فقاعات اقلبها الناحية التانية

شوفو الفقاعات البني

انقل الرقاقة وامسح الصاج من الدقيق واحط اللي بعدها لنهاية الكمية

بعد لما اخلص الكمية احطهم علي ملاية يتهوواعلشان مايطراش عايزينه مقرمش
نبدا في عمل الصينية:
احمر بصل في ملعقة سمن واضيف له اللحم المفروم وملح وفلفل واقلب واسيبه يستوي
احصر طبق واسع ومرقة دسمة واجيب الرقاقة وامسكها بايدي الشمال واصب المرقة بايدي اليمين علي الرقاقة وابلها بالكامل واجيب صينية مدهونة سمن واحط الرقاقة وارش السمن واحط الرقاقة التانية وهكذا 4رقاقات والصور توضح



لسة في تكملة انتظروني
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
صينية الرقاق المصري من الاف للياء خطوة بخطوة من مطبخي
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات نسائم القلوب :: المنتديات العامة :: منتدى حواء-
انتقل الى: