منتديات نسائم القلوب
السلام عليكم
اذا كونت زائر في منتديات نسائم القلوب لاول مرة
قم بالتسجيل وشارك معانا
منتديات نسائم القلوب
السلام عليكم
اذا كونت زائر في منتديات نسائم القلوب لاول مرة
قم بالتسجيل وشارك معانا
منتديات نسائم القلوب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


احدث الإسلاميات و البرامج والالعاب وافلام الكارتون والافلام العربية والاجنبية و احدث الاغاني
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 أوعدك ها تأكلي بيتزا خطيييييييييييييييييييييييييييي يرة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
عاشق القلوب
نائب المدير والمشرف الإداري
نائب المدير والمشرف الإداري
عاشق القلوب


الرتبة : أوعدك ها تأكلي بيتزا خطيييييييييييييييييييييييييييي يرة SA01
الدولة : أوعدك ها تأكلي بيتزا خطيييييييييييييييييييييييييييي يرة Egypt10
عدد المساهمات : 33440
تاريخ التسجيل : 20/04/2012
العمر : 36

أوعدك ها تأكلي بيتزا خطيييييييييييييييييييييييييييي يرة Empty
مُساهمةموضوع: أوعدك ها تأكلي بيتزا خطيييييييييييييييييييييييييييي يرة   أوعدك ها تأكلي بيتزا خطيييييييييييييييييييييييييييي يرة I_icon_minitimeالجمعة مارس 15, 2013 2:23 pm

أوعدك ها تأكلي بيتزا خطيييييييييييييييييييييييييييي يرة

بسم الله الرحمن الرحيم

البيتزا اللي بعملها دي خطييييييييرة جدا و بجد ها تتجنني لما تذوقي طعامتها و جربي و أحكمي

المقادير يا ستي كا لأتي

انا هنا أستخدمت في الحشو الفرانكفورت و التونة





دي بقى باقي المكونات

بصل و فلفل بس قبل التقطيع



بصل و فلفل بعد التقطيع فرانكفورت مقطع حلقات و تونة و زعتر و زبادي و جبنة مثلثات و صلصة و مكعب

ماجي



دة زيتون مقطع حلقات





دة طبعا زيت زيتون و اللي أكتشفتة ان البيتزا بتكون احلى بية



دي المكونات اللي صورتها اما اللي ما اتصورتش كانت

جبنة موزاريلا

ثوم بودرة

لبن بودرة

ملح و سكر و خميرة

اما بقة مقادير صلصة الطماطم الخاصة بتاعت الوش فهي كالأتي

طماطم

كام فص توم

ورق ريحان أخضر طازج

ملح و فلفل و مكعب الماجي

وكمان ملعقة كبيرة صلصة

و رشة صغيرة جدا جدا روز ماري ما تكتريش عشان المرارة بس بتوضع في الاخر

الطريقة بقى يا ستي :

اولا : بنحط الدقيق في العجانة




بعد كدة بضع علية باقي المكونات الجافة اللي هي ملعقة زعتر و ملح و لبن بودرة و بحط معاهم

علبة الزبادي بتاعتي و كمان زيت زيتون





بكون في الاثناء دي حطيت الخميرة في ماء دافيء مع السكر عشان تخمر



و بعد كدة بضيفها على العجينة و أعجن لغاية ما أحصل على عجينة طرية بس مطاطية شوية اهم

شيء انها ما تلزقش في الايد

و دة شكل العجينة



أرجو عدم الرد حتى أكتمال الموضوع

بعد كدة بحطها في الفرن عشان يكون مكان دافيء و أغطيها و أسيبها تخمر براحتها ساعة مثلا

و طبعا الجو بيتحكم في سرعة التخمير من عدمة

معليش نسيت أصورها لما خمرت

بعد كدة بجيب صواني البيتزا بتاعتي زي دي كدة دول اتنين على فكرة



بدهنها بشوية زيت بسيط و بعد كدة بفرد العجينة بالنشابة ( الفرادة ) لغاية ما أصل للسمك اللي أحبة

أهم شيء يكون السمك متساوي تقريبا من كل اللاجزاء



و أبدأ اشيل الزوايد عن الصينية بتاعتي من العجينة



بعد كدة بنقل العجينة في الصينية و بفردها كويس فيها و بسيب جزء بسيط أعلة من الجدار شوية عشان نحشية



بحشيها بالجبن المثلثات انا الاول كنت بحشيها شيدار بس لقيت المثلثات خطييييييييرة جدا جدا جربوا الاثنين

بعد كدة أبدأ اقفل الاطراف بتاعتي



و دي بعد التقفيل الكلي للأطراف



و دي صورة قريبة شوية



و بعد كدة أضع الصلصة الخاصة بتاعتي على وش العجين بس ابعد عن الاطراف زي كدة



و أرص فوقيها طرنشات البصل بس تكون رقيقة بقدر الامكان


صدى الايمان العربي غير متواجد حالياً رد مع اقتباس
صدى الايمان العربي
مشاهدة ملفه الشخصي
البحث عن المشاركات التي كتبها صدى الايمان العربي

قديم 14-01-1430 هـ, 04:05 صباحاً #5
صدى الايمان العربي

عضوة فعالة

تاريخ التسجيل: 21-12-1427 هـ
المشاركات: 751





و بعد كدة أضع الفرانك او التونة

دي الكبيرة بالفرانك



و دي الصغيرة بالتونة



و بعد كدة بحط شرايح الفلفل الاخضر و الاحمر



و أخر حاجة بحط زيتون و مشروم



دي اللي بالتونة



بدخلها الفرن و قرب السواء في الاخر بحط الجبنة الموتزاريلا يعني قبل ما تطفي ب 10 دقايق عشان كون سايحة و حلوة

و بعد ما تخرجيها رشي على وشها و هي سخنة رشة زعتر و دي صورتها





و دي اللي بالتونة

لعمل الصلة الخاصة للبيتزا أتبعي الاتي

هاتي طماطم و حطيها في المفرمة بتاعتك مع كام فص توم



و حطي عيهم كام ورقة ريحان أخضر



و اضربيهم كويس عشان تفرمي التوم و تهري الريحان

و بعد كدة ها تحطيهم في حلة على الناس و تفرمي عليهم بصلة وسط واحدة



و تحطي عليها معلقة صلصة



بعد كدة بتضيفي لها مكعب ماجي و فلفل اسود و مش ها تكوني محتاجة في الغالب للملح

و بعد كدة ها تسيبيها على النار لوما تلاقيها خلاص اتشربت هدي عليها خالص عشان انا عاوزاها

متسبكة كويس و بقدر الامكان ما يكونش فيها ماء و قبل ما تطفي عليها بشوية حطي رشة روزماري

مطحون بس تكون رشة بسيطة ما تكتريش



و بس بالهناء و الشفا و عاوزين بقى الردود بعد التعب دة يا بنات

و يا رب تكون عجبتكم و شكرا

و على فكرة انا مش ها اسامح اي حد يدخل موضوعي و ما يردش عشان
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
أوعدك ها تأكلي بيتزا خطيييييييييييييييييييييييييييي يرة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات نسائم القلوب :: المنتديات العامة :: منتدى حواء-
انتقل الى: